Održan 18. planinarski izlet Sveučilišta Libertas

Za vikend 23. i 24. travnja 2022. godine grupa sveučilištaraca i prijatelja realizirali su 18. po redu sveučilišnu planinarsku turu kojoj su nadjenuli ime „Vikend prizemljenog Marsa“ jer je bilo predviđeno da će se obići trail staza „Life on Mars“ na Pagu te kamena galerija u kojoj se nalazi i hrvatski Marsovac i to blizu vrha Poštak u Lici.

Međutim, vrijeme je za planinare osmislilo drugačiju turu pa se uspješno realizirao Mars na Pagu, ali se umjesto Poštaka obišao također jedan prelijepi vrh imena Krčmar, isto u Lici i to pokraj mjesta Smiljan gdje je rođen znameniti Nikola Tesla.

Ovaj izlet, osim jedinstvenog paškog krajobraza biti će upamćen i po nevjerojatnoj koincidenciji i zapravo određenoj sreći. Naime, u mjestu Rovanjska gdje su naši sveučilištarci imali osigurani smještaj, baš tu noć se nakon gotovo 9 godina održao party na plaži, a sve povodom obilježavanja 23. travnja tj. dana svetog Jurja (ili Jurjeva, još u narodu poznato i kao Jarilovo, prema staroslavenskoj predaji), koji je ujedno zaštitnik grada Paga.

Tako, osim što su planinari uživali u planinarskim uzbuđenjima, sasvim neočekivano mogli su uz glazbu uživo i toplu noć uživati na partyju kao za njih naručen. Ma da su to planirali tako, ne bi uspjeli! Fantastično!

Sutradan su se nad morem nadvili kišonosni oblaci i vodiči su bili na sto muka. Cijeli dan je pred njima, a kiša mrsi planove. Ali, naše sveučilište ima prave planinske vodiče te su oni, kako kakvo vijeće mudraca, donijeli odluku da se ide na vrh Krčmar, jer je iz tog smjera probijalo sunce. Da bi se održao privid demokratičnosti, o toj odluci se u autobusu odlučivalo glasanjem, ali čini se da je rezultat bio poznat i prije glasanja. Zajednički donesena odluka pokazala se pun pogodak. Kada se trebalo krenuti na turu, otvorilo se nebo i zasjalo sunce te je i drugi dan bio veseo i radostan.

Po povratku s ture sveučilištarci i prijatelji uputili su se prema Ogulinu i poznatom hotelu i restoranu Frankopan koji nudi 50 vrsti palačinki. Što reći? Za svakoga je bilo po nešto na izbor.

Kratki filmić s izleta dostupan je na ovoj poveznici.

I tako, sa još jednom uspomenom u srcu, s veseljem gledamo u naprijed.

Što li se sprema za 19. sveučilišno planinarenje? Uskoro ćete i to saznati.

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email