Naši studenti proširili blagdanski duh potrebitima

Blagdani su dani darivanja i dobrih djela. U ovo vrijeme najljepši je osjećaj nekome pomoći, pogotovo najugroženijima u našoj okolini. To dobro znaju naši studenti koji su i ove godine odlučili nesebično pomoći najpotrebitijima.

Ove godine Volonterski kutak Libertasa je surađivao s humanitarnom udrugom Fajter koja djeluje u svrhu pomaganja u poboljšanju života i društvenog položaja beskućnika, te s Kućom ljubavi koja pruža privremeni smještaj za trudnice i nezbrinute majke s novorođenčadi i djecom do tri godine.

18. prosinca 2021. volonteri su u Kuću ljubavi dostavili prikupljene donacije, a voditeljica ih je ugostila i upoznala s njihovim radom. Volonteri su također sudjelovali u edukacijskoj turi Invisible Zagreb koju vodi Mile Mrvalj, bivši beskućnik koji je 2014. godine s Antonellom Šantek osnovao humanitarnu udrugu Fajter koja se bori za poboljšanje života beskućnika u Hrvatskoj. Na turi su se studenti upoznali sa životom beskućnika u Zagrebu i Hrvatskoj, te problemima s kojima se svakodnevno suočavaju.

Uz ove blagdanske akcije doniranja organizirane je od strane Volonterskog kutka, odvijalo se i nekoliko sporednih akcija prikupljanja donacija za razne obitelji u potrebi.

Ovim putem zahvaljujemo svima koji su sudjelovali na bilo koji način!

Volonterski kutak Sveučilišta Libertas predvođen profesoricom Lucijom Lukić Jakopčević će i u 2022. godini nastaviti s pomaganjem široj društvenoj zajednici te ovim putem poziva zainteresirane da im se priključe u aktivnostima. Kontakt je volontiranje@libertas.hr.

Radosne, zdrave i ljubavi obavijene blagdane svim ljudima dobre volje želi Volonterski kutak Sveučilišta Libertas!

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email