Libertas TALK – Anita Cvetić-Oreščanin

Na prvom izdanju LibertasTALK-a 9. ožujka, studenti su imali priliku čuti inspirativnu poduzetničku priču osnivačice i članice Uprave “Poslovne inteligencije” Anite Cvetić-Oreščanin. U uvodnom dijelu razgovora gđa. Cvetić-Oreščanin iznijela je svoja iskustva iz studentskih dana i pritom naglasila važnost angažmana u izvannastavnim aktivnostima, kroz različite studentske organizacije, udruge, prakse,  Erasmus programe i sl.

U svojoj profesionalnoj karijeri 5 je godina provela u velikim multinacionalnim kompanijama (McDonald’s Hrvatka, Zagrebačka banka), a na upit kako u tako velikim organizacijama stati iza svojih ideja, naša gošća izjavljuje: “Važno je pronaći dobrog mentora i pritom raditi na razvoju svojih soft skills vještina”. Kroz daljni razgovor dotaknuli smo se teme poduzetništva, a za razvoj dobre poduzetničke ideje gđa. Cvetić-Oreščanin ističe  “hrabrost praćenu marljivim i predanim radom, te jednostavno treba ići glavom kroz zid”.  Opisujući rad svoje tvrtke okupljeni su studenti  mogli čuti što je consulting, na koji način “Poslovna inteligencija” kroz svoje usluge i proizvode prožima znanja IT-a i ekonomije, te kako izgleda regrutacijski proces zapošljavanja pripravnika. Na pitanje o vrijednovanju diplome u očima budućeg poslodavca gđa. Cvetić-Oreščanin jasno ističe da “diploma nije obični papir, već garancija poslodavcu o našim stečenim znanjima, kompetencijama i trudu uloženom kroz razdoblje studiranja”.

U nadi budućih inspirativnih razgovora sa uspješnim osobama prenosimo vam zaključne riječi naše gošće: “U životu treba imati humanistički pristup stvarima oko sebe, učiti, istraživati, te pritom uživati u onome što radimo”.

 

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Posted in: