In memoriam: Davor Gjivoje

S velikom tugom opraštamo se s našim kolegom, priznatim  turističkim stručnjakom  i uglednim predstavnikom iseljeničke zajednice u SAD-u Davorom Gjivojem.

Svoje menadžerske sposobnosti dokazao je vrlo rano u praksi, postavši generalni direktor i izvršni predsjednik turističke agencije ATLAS sa samo 25 godina života. U razdoblju od 1965. do 1974. godine bio je odgovoran za upravljanje i razvoj agencije, sa  45 maloprodajnih ureda, 15 brodova, 100 prijevoznih sredstava i preko 1000 zaposlenika.

Gjivojeve poslovne pothvate prepoznao je u to doba American Express koji ga je pozvao u SAD i povjerio mu razvoj i širenje međunarodnih ureda American Expressa, da bi samo u tri godine od 1974. do 1977. povećao maloprodajnu mrežu s 216 na preko 1000 ureda diljem svijeta. Do 1981. gospodin Gjivoje zadržao se u American Expressu i odgovarao za sve djelatnosti American Expressa povezanih s putovanjima (Travel Related Services – TRS) na zapadnoj hemisferi.

1981. godina predstavlja početak Gjivojevog poduzetništva kroz vlastitu tvrtku Networld u kojoj je bio generalni direktor i partner odgovoran za upravljanje i razvoj globalnog marketinškog turističkog konzorcija sa 61 korporacijskih članova u turističkim djelatnostima iz 41 države i marketinškim uredima na 5 ključnih turističkih tržišta SAD-a.

Gospodinu Davoru Gjivoji Libertas međunarodno sveučilište 2016. dodjelilo je počasni doktorat kao priznanje za sve što je kroz život učinio za naše sveučilište, svoj rodni grad Dubrovnik, ali i cijelu domovinu.

Poštovanoj obitelji Gjivoje u ime Sveučilišta Libertas izražavamo duboku i iskrenu sućut.

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email