Dojmovi o kongresu u Portorožu

Prenosimo dojmove studenata turizma iz Dubrovnika koji su nedavno bili na kongresu u Portorožu:

Portorož, turističko naselje s brojnim hotelima bio je sjedište kongresa za hotelijerstvo i turizam od 19.03. do 22.03. 2017. Naziv kongresa je glasio “Oportunistica: opportunity to experience Turistica” te se isti održao na sveučilištu UP FTS Turistica.
Naše putovanje započelo je u ranim jutarnjim te jako napornom vožnjom do Portoroža. Pri dolasku u predvečernjim satima u hostel Soline gdje smo bili smješteni dočekao nas je glavni odbor i organizatori kongresa. Predivno i nanovo renovirani hostel Soline ostavio je studente Libertasa u šoku te sa svojim izgledom se može mjerit i sa nekim hotelima na Dubrovačkom području. Večernji program bio je organiziran u studentskom caffe baru na sveučilištu Turistica. Večer je protekla uz ležerno druženje i “čašicu razgovora” na lijepoj terasi caffe bara i upoznavanje sa studentima koji su došli sudjelovati na konferenciji.Valja napomenuti da je bilo 20 naših studenata i da smo nadmašili sva ostala sveučilišta po brojnosti. Studenti su zasigurno bili zaprepašteni kad su ugledali da na kongresu nisu samo sudjelovali studenti iz okolnih zemalja Slovenije već da je tu bilo studenata iz Finske, Tajlanda i Vijetnama što je zasigurno doprinijelo jednom većem networkingu na ovom kongresu.
Naš prvi dan kongresa je započeo razgledavanjem Hotela Kempinski Palace predvođeni glavnom PR menadžericom gospodičnom Petrom Zierer (nekadašnja studentica Turistice) te glavnom organizatoricom gospodičnom Nerminom Vilić. Hotel Kempinski Palace nikoga nije ostavio ravnodušnim. Sklop modernog sa tradicionalnim zaista ovaj hotel čini posebnim, a ogromni spa welness centar privlači ljude iz svih krajeva svijeta. Predivne luksuzne sobe, ogromne sale za zajutrak sa autoktonim Slovenskim proizvodima i predivni bazeni te vrtovi s Kumquat drvećem uistinu čine ovaj hotel zapanjujućim.
Popodnevni sati bili su rezervirani za predavanja različitih stručnjaka iz područja hotelijerstva, a studenti su mogli naučiti o brendiranjima hotela, hotelskoj analitici te kako prepoznati kvalitetan brend i ulagati u njih.
Zasigurno jedno produktivno popodne ispunili su poštovana gospoda : Mr Dominik S. Černjak (Founder and member of board for strategic communications, Collegium Mondial Travel, Slovenia), Mr Igor Šehanović (CEO of Liburnia Riviera Hoteli d.d. Opatija), Mr Aleksander Valentin (General Manager at Four Points by Sheraton Ljubljana Mons) koji je održao predavanje o vodećoj hotelskoj mreži HOSCO  te Mr Steve Hood (Senior Vice President of Research and Founding Director of the SHARE Center STR) koji je održao zanimljivo predavanje o hotelskoj analitici.
Večer je opet bila slobodna za networking u Turistica caffeu te ugodno druženje.
Drugi dan kongresa počeo je predavanjem gosp. dr. mag. tur. Mihe Lesjaka koji je ujedino i profesor pri sveučilištu Turistica, jedan od domaćina te jako dobar prijatelj našeg organizatora Marka Ilića.
Dr. Lesjak održao je predavanje na temu što je to HOST (higher order thinking skills), a iz njegovog predavanja se svakako moglo izvući dosta dobrih stvari. Uslijedila je i interaktivna radionica na temu: “Focusing on integrating knowledge and developing problem-solving skills in Hospitality industry”.
Malo po malo završio je i drugi dan kongresa te su studenti slobodno popodne iskoristili u razgledavanju biciklama kroz grad Piran, njegove luke te svih ljepota koje to mjesto pruža. Večernje sate su svi studenti iskoristili u beach club Paprika te ostvarili niz kontakata i prijateljstava sa studentima iz Europe, a i svijeta.
Sa nekim novim poznanstvima, pametniji i educiraniji nego prije opet smo se uputili u dvanaest satnu vožnju i diskusiju o dojmovima i impresijama prema našem divnom Dubrovniku.
Dalje nam slijedi kongres fakulteta za hotelijerstvo i turizam u Budvi početkom svibnja, a budući na je to jubilarni 10-i onda ni ne sumnjamo da će zasigurno biti i najbolji.
Srdačno vaši,
studenti THM Sveučilišta Libertas u Dubrovniku

 

 

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Posted in: