3. sveučilišno planinarenje – Kameni svati na Medvednici

Usprkos sibirskoj hladnoći koja je zahvatila Republiku Hrvatsku, naši malobrojni hrabri sveučilištarci i entuzijastični profesor Ivor Altaras Penda ipak su uspješno održali najavljeni treći po redu sveučilišni planinarski izlet i to na vrh Kameni svati (482 m/nv) na Medvednici.

S obzirom na to da je najavljena ruta od Mikulića preko PD Risnjak pod šumarskim radovima te je staza zatvorena za planinare u narednih 6 mjeseci, naši planinari su odlučili promijeniti stazu pa su tako krenuli iz Stenjevca. Prošli su pokraj zatvorene špilje Veternice jer su mali slatki šišmiši u hibernaciji, pa im je potreban mir. Nakon kraćeg slikanja sveučilištarci su krenuli dalje do obližnjeg planinarskog doma Glavica, gdje su pojeli štrudlu od jabuke te se ugrijali uz piće!

Potom su se po glavnoj tzv. M1 stazi uputili prema svome cilju, vrhu Kameni svati. Na tom putu su imali razne dogodovštine, kao smrzavanje kose ili propadanje kroz metar duboki suhi snijeg, ali i sunčana razdoblja kada bi im dobro došle sunčane naočale!

Na samom vrhu je dosta puhalo, a trebalo je i udariti žigove te ovjekovječiti uspjeh selfijem.

Kako se planinarski dom Kameni svati nalazi na 5 minuta od vrha, a lakoćom su odradili te svoje planinarske obaveze. U domu ih je čekala okrjepa, odmor te  presvlačenje u suhu odjeću.

Nakon blagodati odličnog kuhanog vina i ugodnog razgovora s dragim prijateljima planinarima, također hrabrim ljudima koji se nisu dali omesti Vakulinom vremenskom prognozom, čekao ih je spust do mjesta Jablanovec. Kada su stigli, ukrcali su se u autobus za Črnomerec gdje su stigli u ranijim popodnevnim satima.

Sve u svemu, sveučilištarci su uspješno izveli zimski uspon te proveli jedan prelijepi prohladni dan na našoj predivnoj Medvednici.

 

U pripremi su i novi sveučilišni planinarski izazovi!

 

Pridružite nam se!

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email