Top mjesta u Zagrebu i Kutini za ugodnije učenje

Imate li svoje omiljeno mjesto za učenje? Pronađite dobro mjesto za učenje i prisvojite ga. Zašto? Što više vremena provodite na tom mjestu, tim više stvarate naviku da to mjesto povezujemo s našim mjestom za učenjem.

Donosimo par mjesta za inspiraciju za kojima možete pronaći svoje mjesto za učenje.

Svatko od nas je drugačiji, i voli učiti na drugačijem mjestu. Ako spadate među one koji trebaju i vole mir i tišinu za vrijeme učenja, idealno mjesto za učenje (ali i pripremu seminarskih i ostalih zadataka) je knjižnica. Osim što je atmosfera mirna i tiha, ukoliko zapnete s gradivom, vrlo jednostavno možete posegnuti za pomoći na policama pored.

ucenje-u-knjiznici

Koje knjižnice odabrati? U Kutini svoje mjesto za učenje možete pronaći u Knjižnici Kutina, a u Zagrebu u knjižnici na samom fakultetu Libertas, Nacionalnoj knjižnici grada Zagreba  – za one koji više vole učiti navečer, NSK ima i poseban večernji rad Knjižnice od 21-24 sata, ili nekoj od brojnih Knjižnica grada Zagreba.

Iako neki kažu da je knjižnica idealno mjesto za učenje jer pruža sve što je potrebno za kvalitetno učenje, znanstvenici ipak studentima i učenicima predlažu da češće mijenjaju lokacije na kojima uče jer pamte informacije prema mjestima na kojima su učili i bojama koje su se oko njih nalazile. Idealno bi bilo kada bi prostori za učenje bili obojani nježnim, umirujućim bojama koje stimuliraju pamćenje.

Ukoliko je tišina presudni faktor za učenje, potražite rješenje u okviru vlastitog doma ili sobi, koje je vjerojatno svima prvo mjesto za kojim posežu. Bonus? Kava, voće ili nešto treće uvijek su vam pri ruci. Za dodatnu motivaciju i “maskiranje” distrakcijskih zvukova iz okoline pokušajte sa slušanjem ambijentalnih iSerenity  zvukova.

ucenje-doma

Ukoliko je knjižnica predaleko od kuće, a neki društveni centar bliže, zaputite se tamo na par sati. Studentski klub Sveučilišta Libertas, Stablo znanja na adresi Savska 25/1 (Studentski centar u Zagrebu), Pučko otvoreno učilište,  zajednički prostori na fakultetu, knjižare…svi oni najčešće imaju osiguran odvojen prostor za učenje, a budući da su vježba i ponavljanje sjajan način za oslobađanje od stresa i nervoze pred sam ispit, ovo može biti idealno rješenje.

ucenje-u-parku-i-prirodi

Pogled na more i valove, mirno jezero ili rijeku, zelenilo omiljenog parka… Vitamin D i vaše savršeno organizirane bilješke s predavanja. U slobodno vrijeme boravak u prirodi nas savršeno opušta. Pa zašto to onda ne bismo iskoristili i kao ugodnije okruženje za učenje? Evo nekih prijedloga za zanimljive lokacije u Zagrebu i Kutini:

Kutina: Stoljetni park kestenova i drugi gradski parkovi, na nekoj od lokacija na Moslavačkoj gori, Selo Čigoć, Lonjsko polje…

Zagreb: Maksimir, Ribnjak, Jezero Bundek ili Jarun, Botanički vrt, Medvednica.

ucenje-kafic

S druge strane, istraživanja su pokazala kako određena količina buke koja postoji u prostorima kafića i barova stimulira osjetila i čini nas produktivnijima.
Primjerice, možete doći do rješenja nekih problema samo gledajući druge ljude u interakciji. Većina kafića i barova ima WIFI, stoga vrlo jednostavno možete doći do potrebnih informacija sa svog laptopa.

——————–

Ako smo propustili spomenuti vaše omiljeno mjesto za učenje, podijelite s nama svoja omiljena mjesta putem Facebook stranice.

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email