Što čitaju top biznismeni današnjice

Ugledaj se na njih i budi i ti uspješniji/a!

Čitanje je pozitivna životna navika uspješnih ljudi, a koju svatko tko također želi biti uspješan mora usvojiti. Osobito za poboljšanje poslovnih vještina. Samo to nemojte shvaćati kao obveznu literaturu, već tome pristupite kao izvoru znanja za bolju budućnost. :)

Mark Zuckerberg

Osnivač Facebooka Mark Zuckerberg je kao novogodišnju odluku i svoj cilj za 2015. godinu odlučio pročitati novu knjigu svakih nekoliko tjedana te je kreirana stranica “Godina knjige” te su se pokretu priključili i brojni drugi Facebook korisnici.

Od ukupno 23 knjige koje je prikazao kroz 2015. godnu posebno se ističe Creativity, Inc., autora Eda Catmulla i Amy Wallace, koja otkriva što stoji iza kreativnosti kroz primjere kompanija poput Pixara koje to uspješno primjenjuju u svome poslovanju.

1

Izvor: https://www.amazon.com/Creativity-Inc-Overcoming-Unseen-Inspiration/dp/0812993012

Guy Kawasaki

Popularni marketingaš iz Silicijske doline koji je radio za Apple preporučuje naslov The Effective Executive: The Definitive Guide to Getting the Right Things Done, autora Peter F. Druckera. Ako je njemu pomoglo nema sumnje da će i vama.

2

Izvor: https://www.amazon.com/gp/product/0060833459

Ivanka Trump

Uspješna poduzetnica, ujedno i kćer megapopularnog Donalda Trumpa, na svoj Instagram profil postavila je fotku kako čita knjigu Willpower, jedan od bestsellera New York Timesa, čiji su autori Roy F. Baumeister i John Tierney. Knjiga revolucionizira naše poimanje ljudske vrline – samokontrole.

3

Jeff Bezos

Poduzetnik i investitor koji je osnivač globalnog servisa Amazon inspiraciju traži u knjizi Jima Collinsa, Build to Last – Successful Habits of Visionary Companies, koja razbija mitove, pruža nove uvide i daje praktične smjernice onima koji bi željeli izgraditi tvrtke koje će podnijeti test vremena.

4

Izvor: https://www.amazon.com/gp/product/0060566108

Warren Buffet

Ako želite pročitati jednu ali odličnu knjigu o ulaganju i investiranju u dionice, onda to mora biti knjiga koju preporučuje majstor toga zanata, Warren Buffet. Uzmite u ruke knjigu Business Adventures: Twelve Classic Tales from the World of Wall Street, autora Johna Brooksa.

5

Izvor: https://www.amazon.com/gp/product/B00L1TPCKW/

Bill Gates

O ovoj knjizi osnivač Microsofta je rekao: “Donove zapovijedi za neuspjeh naučit će vas više o poslovnom uspjehu nego cijela polica puna knjiga”. Stoga, što drugo reći nego put pod noge i u knjižnicu, knjižaru ili online trgovinu u potrazi za The Ten Commandments for Business Failure, koju je napisao Donald R. Keough. :)

6

Izvor: https://www.amazon.com/gp/product/B0064XA83Q/

Richard Branson

Još jedan dokaz da velike ljude inspiriraju drugi veliki ljudi, a nadamo se da ćete i vi to uvidjeti, je to što je broj 1 na listi omijenih knjiga Richarda Bransona, osnivača Virgin Grupe, djelo Mandela’s Way: Lessons on Life, Love, and Courage, autora Richarda Stengela, sa predgovorom koji je napisao sami Mandela.

7

Izvor: https://www.amazon.com/Mandelas-Way-Lessons-Life-Courage/dp/0307460681

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email