Kako napisati životopis s kojim ćete dobiti prvi posao

Ježite se od pomisli da morate krenuti sastavljati životopis? Imamo brza rješenja!

Završavate sa studentskim obvezama i bacate se na traženje posla ili prakse? Prvi korak u tome je pisanje životopisa, što mnogim tražiteljima posla zadaje brojne brige. No, nemojte očajavati, sve se to da srediti uz pomoć “dobrih vila”. :D

Zezamo se malo ali stvarno znamo kako vam internetski alati i platforme mogu pomoći da brže riješite vaše muke po životopisu i dobijete posao koji zaista želite. Pogledajte listu koju smo vam pripremili:

Besplatni alat za dizajn životopisa

I need a resume  je web alat s kojim možete napraviti zgodan životopis brzo i uz puno manje napora nego da krenete od početka u Wordu. I besplatan je pa se slobodno poigrajte! ;)

kako-napisati-zivotopis-ineedaresu_me

Besplatni templateovi

Dobre dizajnerske duše napravile su besplatne templateove životopisa  i poklonile ih svijetu za download. Pregledajte razne varijante i odaberite onu koja vam najviše paše. Uz malo Photoshop znanja ubacite sve svoje podatke i gotovo je začas. :)

kako-napisati-zivotopis-behance-templates

Nešto drugačije – Infografike!

Ako se baš želite istaknuti i pokazati koliko ste kreativni onda vam mogu poslužiti infografike. Svoj životopis prikažite slikama, pitama, statističkim podacima i sl. Pinterest  je pravo blago za ideje, a Visualize.me  alat u kojem to možete izraditi online. Isprobajte. :)

Video: https://www.youtube.com/watch?v=WxcHDEccRoM

Stranice s oglasima za posao

Nakon što ste “ušminkali” svoj CV, vrijeme je da ga pošaljete potencijalnim poslodavcima.

Na raspolaganju su vam državne institucije, poput Burze rada Hrvatskog zavoda za zapošljavanje , a tu su i komercijalni siteovi na kojima se nude poslovi:

Headhunting agencije

Ako želite igrati “u velikog ligi” i pucate na ozbiljne pozicije, javite se headhunterima koji će vas dodati u bazu. Na taj način kada njihov klijent zatreba novu radnu snagu imat će vas već u folderu za određenu struku. :)

LinkedIn profil i oglasi

Ako još nemate profil na LinkedInu, krajnje je vrijeme da ga napravite. Tako se možete javljati na poslove koji su tamo oglašeni samo uz dodatni upload cover lettera (prilagođen svakoj poziciji!). Isto tako, ako ste na LinkedInu do vas lako mogu doći i zaposlenici HR odjela koji na traže potencijalne zaposlenike.

Kako urediti svoj LinkedIn profil? Pratite vodiče za početnike:

  1. https://blog.hubspot.com/blog/tabid/6307/bid/23454/The-Ultimate-Cheat-Sheet-for-Mastering-LinkedIn.aspx
  2. https://www.outboundengine.com/blog/beginners-guide-to-linkedin/

linkedin_gallery_01

Kompanije: Podstranice sa poslovima + društvene mreže

Brojne kompanije oglase za posao dijele na podstranicama za zapošljavanje, u sklopu svog web sjedišta. Pa ako ste baš zapikirali neku tvrtku svratite na te stranice ili se pretplatite za primanje notifikacija o novim poslovima. Također, nemojte zaboraviti i na društvene mreže tih tvrtki jer ako ih zapratite isto možete među prvima doznati o novim otvorenim pozicijama.

Uz malo truda i korištenje ovih mogućnosti prvi posao uletjet će vam brzo! Želimo vam puno sreće! ;)

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email