Aplikacije koje će ti olakšati ljetno putovanje

Kreni na put bez brige uz malu pomoć novih tehnologija.

Konačno ste se riješili ispita i sada se spremate za ljetnu avanturu? Trebaš rezervirati kartu, spremiti kovčeg i još se pitaš hoćeš li se dobro snaći na novoj destinaciji? Rješenje je u dobroj pripremi prije putovanja i u smartphone uređaju koji je ionako uvijek pokraj tebe. :)

Želimo te upoznati sa servisima i aplikacijama koje ti pomažu da rezerviraš svoje putovanje i smještaj te otkriješ najbolja mjesta za nešto pojesti, popiti i vidjeti na željenoj lokaciji. Pa krenimo po listi:

Rezervacija putovanja

Za početak odredite datume putovanja i rezervirajte jeftin let preko aplikacija koje skeniraju jeftine ponude letova kao što je CheapFlights. Ako putujete autom ili motorom onda će vam dobro doći ViaMichelin jer će vam točno isplanirati putovanje (rutu možete sačuvati ili isprintati da imate dok se vozite), pokazati opcije za uštedu (brže rute, bez vinjeta i cestarina) te reći koliko ćete vremena, novca i benzina utrošiti. Odlične ponude za organizirana putovanja agencija možete pronaći i na portalima grupne kupnje kao Kupime.hr, Kolektiva, Crno jaje i sl.

libertas-savjeti-studenti-putovanja-cheap-flights-app

Smještaj

Kada je u pitanju smještaj, najvažnije su najpovoljnije opcije, jer ipak najviše vremena vjerojatno provodiš van sobe u istraživanju svih mogućnosti koje ti to mjesto nudi. Mladi jednostavno obožavaju servise poput Couchsurfinga jer tako dobivaju besplatni smještaj bilo gdje u svijetu, a u zamjenu samo ugoste tako nekog u svom domu.

Pogledajte kako to radi jedna domaća kauč surferica . :) Još neki od servisa koji su omiljeni mladima su i AirBnb, Hostelbookers i Hostelworld, a za pretragu u Hrvatskoj imate i domaće opcije poput Njuškala, Oglasnika itd.

libertas-savjeti-studenti-putovanja-couchsurfing

Pakiranje

Znamo da se znaš pakirati sam, ali ova aplikacija ti može pomoći da ne zaboraviš spakirati neke esencijalne stvari. Odsad na put nikad nećeš otići bez putovnice, kreme za sunčanje ili mp3 uređaja kako bi preživio putovanje do mora autobusom. :D

libertas-savjeti-studenti-putovanja-packpoint

Hrana, piće, atrakcije

Jedna od ljepota otkrivanja novih mjesta je i kušanje lokalne hrane, nekih posebnih specijaliteta, ali da biste imali pristup tome morate poznavati nekog lokalca, ili koristiti ove aplikacije. Foodspotting vam preporuča određenu hranu, a Foursquare pomaže u pronalaženju brojnih aplikacija za jesti, piti, izaći itd. jer korisnici ocjenjuju sva mjesta, fotografiraju i daju savjete budućim posjetiteljima.

 libertas-savjeti-studenti-putovanja-foodspotting

Vrijeme

Aplikacije koje pokazuju vremensku prognozu pomoći će ti da unaprijed provjeriš kakvo te vrijeme očekuje (pa da spakiraš kišobran ili neku dodatnu odjeću), a i da na samoj destinaciji pratiš razvoj za ostatak odmora.

 libertas-savjeti-studenti-putovanja-weatherpro

Želimo ti sretan put, ugodan odmor i u potpunosti napunjene baterije za novu akademsku godinu!

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email