Održana međunarodna znanstvena konferencija – Zagreb Forum II

Dana 14.svibnja 2018. je u prostorijama Sveučilišta Libertas u Zagrebu održan Zagreb Forum II „Rusija i euroatlantske integracije“. Međunarodna znanstvena konferencija je održana u organizaciji Centra za međunarodne studije i Sveučilišta Libertas, pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

Sudjelovali su vrhunski stručnjaci iz područja međunarodnih odnosa i diplomacije iz cijeloga svijeta, a teme o kojima su raspravljali bile su ponajviše vezane za postizanje stabilnosti i mira na području Jugoistočne Europe. Uvodni govor održao je profesor Radovan Vukadinović, predsjednik Centra za međunarodne studije, a u uvodnom dijelu sudionicima se obratio i Budimir Lončar, specijalni savjetnik rektora Sveučilišta Libertas. U uvodnom dijelu govorili su i veleposlanik Ruske Federacije Anvar Azimov i Hannes Swoboda, predsjednik Međunarodnog instituta za mir u Beču.

Potom su održana dva panela „Rusija i Zapad – prilike i izazovi,“ te „Rusija i Euroatlantska integracija u Jugoistočnoj Europi.“ U okviru oba panela učešće u raspravi uzeli su brojni profesori iz Europe i Amerike nakon čega se razvila intenzivna diskusija među sudionicima konferencije.

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email