Održana konferencija “The Phoenicians’ Route: Between Tourism and Inter-cultural Dialogue” – video

U utorak 09.listopada 2018. godine u prostorijama Libertas međunarodnog sveučilišta održana međunarodna konferencija “The Phoenicians’ Route: Between Tourism and Inter-cultural Dialogue”.

Konferencija je otvorena uvodnim govorom organizatorice mr.sc. Ksenije Keče,  voditeljice Centra za međunarodnu suradnju Sveučilišta Libertas. Potom je slijedilo obraćanje rektora Sveučilišta prof.dr.sc.Duška Pavlovića, predstavnice Ministarstva kulture gđe. Tatjane Horvatić i predstavnice Ministarstva turizma gđe. Mirele Grgurić. Prvi dio konferencije odnosio se na Feničansku rutu kao kulturnu rutu značajnu za kulturološki turizam, zatim je slijedio drugi dio konferencije u kojem se diskutiralo o Hrvatskoj kao jednoj od destinacija Feničanske rute. Konferencija je zaključena panelom pod nazivom „Communicating heritage through cultural Routes: Good practices ”. Kako je sve izgledalo pogledajte u videu:

Nakon konferencije svi su članovi imali priliku prošetati Zagrebom uz pratnju vodiča, a danas 10.listopada 2018. organiziran je izlet u Ščitarjevo ( Andautoniju) – starorimsko naselje i municipij u blizini Velike Gorice.

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email