Održan međunarodni znanstveni skup „Physiotherapia Croatica 2019“

04.listopada 2019. u prostorijama Libertas međunarodnog sveučilišta je održan međunarodni znanstveni skup fizioterapeuta pod nazivom “Physiotherapia Croatica 2019”. Skup je organiziran od strane Hrvatskog zbora fizioterapeuta, te pod pokroviteljstvom Libertas međunarodnog sveučilišta, predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva zdravstva i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.

Svečanost uvodnog dijela obilježili su govori predsjednice Hrvatskog zbora fizioterapeuta gđe. Snježane Benko, izaslanika Predsjednice RH Igor Jelaska i prodekanice Sveučilišta Libertas prof. emeritus. Ane Stavljenić Rukavina. Nakon uvodnog dijela, započeo je radni dio konferencije u kojem je između ostalih predavanje održala i prof. dr. sc. Jasna Mesarić na temu Sigurnost pacijenata u fizioterapiji. “Počevši od same etičke, profesionalne i regulatorne odgovornosti, svojim radom i pružanjem fizioterapeutskih intervencija različitih vrsta i raspona, fizioterapeuti sudjeluju u povećanju brzine funkcionalnog oporavka pacijenta, a time u smanjenju svih mogućih komplikacija i time doprinose skraćenju boravka bolesnika u bolnici ili samog liječenja u izvanbolničkom procesu,” objasnila je prof. Mesarić

Brojni drugi stručnjaci iz područja fizioterapije održali su svoja predavanja te su prisutni imali prilike naučiti o novitetima u ovom području znanosti i upoznati se s novim pristupima rješavanja problema. Skup je zatvoren raspravom u 18 h.

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email