Veleposlanik Savezne Republike Brazil, Nj.E. Paulo Roberto Tarrisse da Fontoura i dr. sc. William de Sousa Moreira – “Oceans governance and maritime security in the 21st century”

Nakon uspješno završenih predavanja, naši studenti Sveučilišta Libertas, svečano i u duhu znanja zatvorili su i ovaj zimski semestar sa aktualnim predavanjem te posjetom veleposlanika Savezne Republike Brazil, Nj.E. Paulo Roberto Tarrisse da Fontoura. Otvoreno predavanje na temu “Oceans governance and maritime security in the 21st century”, u  prostoru našeg Sveučilišta, dana 1. veljače, održao je dr. sc. William de Sousa Moreira kao gost brazilskog veleposlanika.

Veleposlanika, kao i njegova gosta dočekao je rektor Sveučilišta Libertas prof. dr. sc. Duško Pavlović zajedno sa suradnicima. Nakon ugodnog i konstruktivnog razgovora, tribina za brazilskog veleposlanika i njegova gosta bila je spremna. Studenti Libertasa različitih područja interesa, nestrpljivo su dočekali predavanje te na kraju postavljali vrlo zanimljiva i konkretna pitanja.

Predavanje na temu  “Oceans governance and maritime security in the 21st century” (“Upravljanje oceanima i pomorska sigurnost u 21. stoljeću”), promatrano je s južnoatlantske perspektive. Predavanje je studentima dalo uvid u kompleksnu i aktualnu situaciju u kojoj se nalazi ne samo Savezna Republika Brazil, nego i različite međunarodne organizacije koje sudjeluju u rješavanju spomenute tematike.

Tekst:

Josipa Milić, III. godina Međunarodnih odnosa (diplomacije)

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Posted in: