Terenska nastava u Gradu Sveta Nedjelja

Studenti s treće godine prijediplomskog stručnog studija Turistički i hotelski menadžment, u sklopu kolegija Promocija u turizmu sudjelovali su na terenskoj nastavi u Gradu Sv. Nedelja.

Prva stanica obilaska bio je Centar za posjetitelje gdje je direktorica Turističkog ureda Svete Nedelje, Renata Vlahović prezentirala turističku ponudu i poznate manifestacije. Tom prilikom studenti su razgledali stalnu izložbenu postavu centra. Nakon toga pristupilo se obilasku Adrenalinskog Centra Sv. Nedjelja. Zadatak studenta bila je izrada situacijske analize, temeljem kojih će se u kasnijoj fazi pristupiti izradi strategije promotivnog programa centra.

Sama terenska nastava provodila se u sklopu 4. međunarodne znanstveno-stručne konferencija za razvoj ruralnog turizma RRT 2023 koja će se održati 23. i 24.11.2023. na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i gdje će studenti usmeno izlagati svoj konačan rad. Sveučilište Libertas partner je u organiziranju ove konferencije na kojoj će još sudjelovati Fakultet turizma i ruralnog razvoja iz Požege, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Fakultet za turizem Univerza v Mariboru, Visoko gospodarsko učilište Križevci, Ekonomski fakultet u Osijeku, Međimursko veleučilište Čakovec, te Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije.

Ovakvim aktivnostima gdje sudjeluju visokoškolske ustanove iz Republike Hrvatske i inozemstva stvara se okruženje u kojemu se studentima omogućava neposredno povezivanje teorijskog i praktičnog znanja uz potporu svih dionika, djelatnika u turizmu i nastavnog osoblja, mentora. Na takav način studenima se omogućuje osobni napredak i profesionalno usavršavanje, te pozitivno iskustvo studiranja koje će im sigurno pomoći u nastavku izgradnje njihovih karijera.

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Posted in: