Sveučilište Libertas postao partner novog EU COSME projekta “SMARTIES for SMEs” – osnaživanje malih i srednjih poduzeća Mediterana

Libertas međunarodno sveučilište postao je partner novopokrenutog projekta “SMARTIES for SMEs – Pills of Sustainable, Smart, Regenerative Tourism to Empower SMEs in the EU Mediterranean area“, suradničke inicijative koja uključuje osam partnera iz šest europskih zemalja. Predvođen Gospodarskom komorom sjeverozapadne Toskane, projekt je službeno predstavljen 3. listopada 2023. u sjedištu Gospodarske komore u Pisi.

Projekt SMARTIES za mala i srednja poduzeća novi je projekt čiji je cilj jačanje konkurentnosti malih i srednjih poduzeća (SME) u sektoru turizma, kroz poticanje održivih aktivnosti s ekološkog, društvenog i gospodarskog aspekta. S proračunom od 3 milijuna eura, koji financira COSME program Europske unije, projekt je usmjeren na inoviranje sektora turizma u mediteranskoj regiji EU.

SMARTIES za mala i srednja poduzeća nastoji osnažiti mala i srednja poduzeća poticanjem dvojne tranzicije – zelene i digitalne. Ova inicijativa naglašava inovativnost, otpornost, održivost i poboljšanu kvalitetu u cijelom turističkom lancu vrijednosti. Mala i srednja poduzeća će se poticati i podržavati u provedbi ekološki, društveno i ekonomski održivih praksi.

Sveučilište Libertas ima partnersku ulogu u ovom projektu, nudeći svoju stručnost u znanstvenim i metodološkim područjima. Ova suradnja označava predanost naše institucije znanstvenoj i akademskoj izvrsnosti u usmjeravanju turističke industrije prema održivijoj i prosperitetnijoj budućnosti.

Uz Sveučilište Libertas, u projektu sudjeluju četiri gospodarske komore iz Italije, Grčke, Portugala i Slovenije; Regionalna turistička zajednica Pafosa iz Cipra, ENIT – Talijanska nacionalna turistička organizacija i Feničanska ruta – Kulturna ruta Vijeća Europe.

Zajedno pridonose strateškim inovativnim znanjima u tehničkom i kapacitativnom aspektu projekta kroz niz sastanaka i online webinara.

Voditeljica projekta na Libertas međunarodnom sveučilištu je mr.sc. Ksenija Keča.

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Posted in: