Posjet veleposlanika Republike Čile u sklopu radionica “Diplomacija u praksi”

U sklopu redovitih radionica “Diplomacija u praksi” za studente Međunarodnih odnosa i diplomacije Sveučilišta Libertas, održao je posebno predavanje veleposlanik Republike Čile u Republici Hrvatskoj, NJ. E. Juan Luis Nilo Valledor na temu “Pacific Alliance: Success and Challenges”.

Prije predavanja NJ.E. Nilo Valledor posjetio je rektora Sveučilišta prof.dr.sc.Duška Pavlovića s kojim je razgovarao potencijalnim budućim posjetima Sveučilištu.

Predavanje je trajalo 45 minuta nakon čega je uslijedila sesija odgovora na pitanja studenata, koja je trajala još dodatnih 45 minuta.
Prije same teme studenti su saznali važne činjenice o Republici Čile i njezinoj strukturi, ekonomiji, političkom ustrojstvu te o hrvatskoj dijaspori području Čilea. Predavanje veleposlanika na temu „Pacific Alliance: Success and Challenges“ otvorilo je raspravu na području ekonomije, politike i međunarodnog poretka. Priča je to o uspjehu u integraciji, otvaranju susjedima te uzajamnoj suradnji među zemljama. Veleposlanik je istaknuo kako se ova integracija, baš kao i svaka integracija, bila ona uspješna ili manje uspješna, nalazi pred brojnim izazovima ali i brojnim uspjesima, na što ukazuje činjenica kako je „Pacifička alijansa“ (Kolumbija, Meksiko, Čile i Peru) šesta najveća gospodarska sila u svijetu.

 

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Posted in: