Održane fokus grupe sa stručnjacima u sklopu ArhKonTur projekta

U sklopu projekta ArhKonTur na Sveučilištu Libertas su 20. rujna održane fokus grupe sa stručnjacima, budućim predavačima programa osposobljavanja ranjivih skupina za turističke vodiče te s predstavnicima turističkih agencija i muzeja s lokaliteta obuhvaćenih edukacijom.

Prof. Ksenija Keča u uvodnom dijelu je predstavila ciljeve projekta i plan programa edukacije koja će se provoditi u sedam županija, a planira se da postane certificirani program za turističke vodiče sa znanjima iz područja arheologije. Edukacija će se temeljiti na priručniku 20 top arheoloških destinacija Hrvatske iz 2016. koji su uredile stručne savjetnice na projektu, Vlasta Klarić i Dora Kušan Špalj. Priručnik će biti dodatno proširen materijalima razvijenim u suradnji s predavačima.

Na sastanku je istaknuta važnost asocijativne interpretacije i povezivanja lokaliteta s modernim kontekstom te postojećim itinerarima. Također je važno uzeti u obzir korisnike i prilagoditi sadržaj različitim dobnim skupinama i  kulturama, putem radionica i interaktivnih aktivnosti. Sudionici su u manjim skupinama raspravljali kako se turistička ponuda i način vođenja može poboljšati u tri aspekta: interpretaciji, interaktivnosti i inovativnosti.

Također su predstavljena rješenja marketinške agencije za logotip projekta koji će odražavati usmjerenost na arheološke teme.

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email