Nova knjiga – “Međunarodno poslovanje”

Iz tiska je izašla nova knjiga “Međunarodno poslovanje” autora dr.sc. Ive Andrijanića, profesora emeritusa i prof.dr.sc. Duška Pavlovića, rektora Sveučilišta Libertas. Knjiga je izdana u suizdavaštvu s izdavačkom kućom Plejada a dostupna je i u našoj knjižnici.

medjunarodno-poslovanje

O knjizi:

„Autori utemeljeno dokazuju da se međunarodno poslovanje u okviru cjelokupne međunarodne razmjene odmaknulo od same vještine operativnog poslovanja i pretvorilo u nešto puno veće, posebice u smislu uloge i značenja međunarodnog poslovanja gospodarskih subjekata u nacionalnom gospodarstvu i njegove funkcije na globalnom planu.

Djelo je u svojoj naravi interdisciplinarno što je bio uvjet da su autori mogli ekonomskoj i društvenoj analizi upravljanja međunarodnim poslovanjem i njegovih učinaka u društvenom i ekonomskom razvoju zemlje. U tome su autori nesumnjivo uspjeli.“

Prof.dr.sc. Radmila Jovančević

„Udžbenik „Međunarodno poslovanje“ je, s obzirom na svoj sadržaj i edukativne vrijednosti, potreban našoj znanstvenoj i akademskoj zajednici. Kod nas je objavljeno vrlo malo djela koje terijski utemeljeneo, analitički precizno i metodološki korektno analiziraju i prikazuju međunarodno poslovanje, suočeno s novim izazovima i rizicima. Udžbenik donosi i najnovije podatke o internacionalizaciji poslovanja i investicijama u svijetu, ali i u Hrvatskoj. Autori nastoje pojave i procese prikazati integrirano, koristeći i znanja drugih disciplina, prije svega informacijskih znanosti i statistike, ali i sociologije i politologije.

Prof.dr.sc. Tonći Lazibat

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Posted in: