Nastavite sportsku karijeru i tijekom studiranja – upišite MSSD

Na Sveučilištu Libertas među brojnim stručnim i sveučilišnim studijima, moguće je pronaći i studij Menadžment sporta i sportskih djelatnosti za koji se odlučuje znatan broj mladih i aktivnih sportaša. Nakon završene srednje škole većina učenika svoje obrazovanje želi nastaviti na fakultetu, a odabir fakulteta često nije lak zadatak posebice za one koji se profesionalno bave sportom. Zbog brojnih treninga, priprema i obaveza vezanih uz sport, mnogi moraju odlučiti hoće li razvijati sportsku karijeru i zapostaviti obrazovanje ili obrnuto.

No, studirajući Menadžment sporta i sportskih djelatnosti ljubav prema sportu moguće je pretvoriti u posao jer se na ovom studiju stječu znanja i vještine potrebne za uspješno upravljanje sportskim sustavom. Studij je namijenjen, osim aktivnim sportašima i svim zainteresiranim mladim ljudima koji nakon završene srednje škole žele nastaviti profesionalnu karijeru kao sportski menadžeri u raznim granama sporta i sportskih djelatnosti. Isto tako, svakom poslovnom timu potreban je jedan sportaš, a zašto saznajte ovdje.

Valentina Kramarić bavi se atletikom već punih 16 godina u vidu nastupa na raznim atletskim natjecanjima i događanjima. Odabir studija Menadžment sporta i sportskih djelatnosti za nju bio je logičan slijed, posebice nakon brojnih vrhunskih rezultata.

  • godine nastup za Hrvatsku atletsku reprezentaciju u skoku u vis, trčanje 100 metara s preponama i skok u dalj
  • godine ostvarila je 29. mjesto na tablicama Europske atletske federacije, te je u klupskoj štafeti 4×100 m istrčala dionicu za 47.46 sekundi, što je ujedno bio i najbrži rezultat u Hrvatskoj, brži od reprezentativne štafete
  • godine Sveučilišno Prvenstvo Zagreba – utrka na 100 m – bronca
  • godine Sveučilišno Prvenstvo Zagreba – utrka na 100 m – srebro
  • godine Sveučilišno Prvenstvo Zagreba – utrka na 100 m – srebro

Juraj Nemanić nogometom se bavi cijeli život, a odabir studija Menadžment sporta i sportskih djelatnosti za njega je znači nastavak sportske karijere ne samo u nogometu, već svakako i u sportskom menadžmentu.

  • najbolji igrač Nike cupa za kadete na razini grada Zagreba
  • najbolji strijelac Nike cupa na Europskoj razini
  • najbolji strijelac završnice prvenstva Hrvatske za kadete

Filip Arkulin velik je potencijal u svijetu futsala, te je posljednje dvije godine bio na širem popisu prvoligaša Squarea iz Dubrovnika. Redovito pohađa kampove jednog od najboljih trenera za vratare u Europi, a studira Menadžment sporta i sportskih djelatnosti.

Antun Janeš je uz kolegu Filipa Arkulina još je jedan potencijal u futsalu, a to dokazuju njegovi brojni rezultati koje je postigao na natjecanjima kao što su Sveučilišna liga, All Star i Malonogometna liga Megaton.

Anđela Mužinić svojom životnom pričom, snagom duha i sportskim uspjesima inspirira mnoge. Nakon prometne nesreće koja joj je zadala tešku ozljedu kralježnice, Anđela nije posustala i danas je vrhunska sportašica, te niže brojne uspjehe u stolnom tenisu. Obrazovanje joj je i pak na prvom mjestu, pa je tako i sjajna studentica Menadžmenta sporta i sportskih djelatnosti.

Postoje još mnogi sportaši koji su već otišli s Libertasa čije bi akademske uspjehe trebalo istaknuti, no bojimo se da je ova lista prekratka. Zato ćemo za kraj još izdvojiti Marka Arapovića, centar Cedevite i hrvatske košarkaške reprezentacije koji je nedavno diplomirao na Sveučilištu Libertas, i sada je stručni prvostupnik sportskog menadžmenta. Marko je fenomenalan primjer sportaša koji nije odustajao od obrazovanja unatoč napornim treninzima i maksimalnoj posvećenosti košarci.

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Posted in: