Malaysia Day na Sveučilištu Libertas: Iskustvo malezijske kulture i diplomacije

Nedavno održana diplomatska radionica na našem sveučilištu bila je prilika za studente da se bolje upoznaju s Malezijom, zahvaljujući posjeti Veleposlanstva Malezije 15. studenog. Tijekom ovog događaja, studenti su imali priliku istražiti bogatu povijest Malezije, njezin geopolitički položaj te svakodnevni život stanovnika. Sesija pod nazivom “Malaysia Truly Asia” pružila je studentima dublji uvid u posebnosti ove zemlje, a također su imali priliku kušati tradicionalnu malezijsku hranu, stvarajući autentično iskustvo kulturne razmjene.

Jedan od istaknutih dijelova radionice bio je razgovor s veleposlanikom Malezije, Njegovom Ekselencijom gospodinom Kennedyjem Bin Mayongom Ononom, koji je podijelio svoje dragocjeno iskustvo kao diplomata tijekom sesije pod nazivom “Life of Diplomate with Ambassador of Malaysia.” Studenti su imali priliku čuti iz prve ruke o izazovima i zadacima koje nosi diplomatski posao te stvarnom životu jednog veleposlanika. Ova interaktivna sesija pridonijela je obogaćivanju znanja studenata o međunarodnim odnosima i diplomatskim aktivnostima te im omogućila postavljanje pitanja i dijalog s iskusnim diplomatom.

Ova inicijativa samo je jedan od koraka koje sveučilište čini kako bi obogatilo obrazovanje svojih studenata. Susreti poput ovoga ne samo da potiču međunarodnu suradnju i razumijevanje, već i doprinose globalnom obrazovnom iskustvu studenata, povezujući ih s različitim kulturama i perspektivama.

 

Izvor fotografija: Embassy of Malaysia, Zagreb

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email