Europska godina mladih

Godinu 2022. Europska komisija proglasila Europskom godinom mladih. U okviru aktivnosti koje se vežu uz Europsku godinu mladih .

Europska godina mladih obilježava se u Europskoj uniji i Hrvatskoj nizom događanja, a jedno od posljednjih održat će se  8. prosinca u  organizaciji Ministarstva turizma i sporta i Libertas međunarodnog sveučilišta u Zagrebu. Događanje je namijenjeno studentima Turističkog i hotelskog menadžmenta Libertasa, a ima za cilj približiti koncept EU makroregionalnih strategija kao važnog i inovativnog instrumenta politika EU, te posebice približiti EU Strategiju za Jadransko-jonsku regiju EUSAIR s fokusom na održivi turizam mladoj generaciji – mladi su bitni za budućnost regije i potrebno je čuti i uvažavati njihov glas i razmišljanja o makro-regionalnim strategijama.

Cilj je pojašnjenja koncepta EU makroregionalnih strategija i predstavljanja dviju u kojima sudjeluje Hrvatska – Jadransko-jonske i Dunavske uz prioritete kulturnog turizma i kulturnih ruta na području EUSAIR makroregije kao primjera dobre prakse u razvoju makro-regionalne suradnje.

Europi su potrebni vizija, uključenost i sudjelovanje mladih u izgradnji bolje budućnosti koja će biti zelenija, digitalnija i uključivija.

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Posted in: