Dan otvorenih vrata Hrvatske narodne banke

Dan otvorenih vrata Hrvatske narodne banke

 

Hrvatska narodna banka 4. studenoga 2023. od 9 do 17 sati svim zainteresiranim građanima otvara svoja vrata u glavnoj zgradi HNB-a na Trgu hrvatskih velikana u Zagrebu i organizira edukativne radionice o štednji, euronovčanicama te ulozi HNB-a u Eurosustavu.

Za vrijeme trajanja Dana otvorenih vrata posjetiteljima je omogućen obilazak glavne burzovne dvorane nekadašnje Zagrebačke burze za robu i vrednote pod stručnim vodstvom, ali i samostalni obilazak i razgledavanje dvorane bez vodstva. Palača Burze otvorena je 1927. godine, a građena je prema projektu poznatoga hrvatskog arhitekta Viktora Kovačića i vrijedan je spomenik hrvatske arhitektonske baštine. Okrugla dvorana, koja pokazuje svu ljepotu unutrašnjosti zgrade, natkrivena je armiranobetonskom kupolom promjera 21 metar. Pod dvorane prekriven je mozaikom, a središnji dio staklenim prizmama koje omogućuju osvjetljavanje manje dvorane u prizemlju.

Osim razgleda Okrugle dvorane HNB-a, posjetitelji će moći sudjelovati na edukativnim radionicama koje će voditi stručnjaci banke te imati priliku naučiti zašto vrijedi štedjeti, pobliže upoznati euronovčanice i naučiti prepoznavati krivotvorine te saznati koja je uloga HNB-a u Eurosustavu.

Trajanje obilaska Okrugle dvorane: 30 minuta

Trajanje svake radionice: 30 minuta

Pri dolasku u Hrvatsku narodnu banku potrebno je ponijeti osobnu iskaznicu.

Napominjemo da ulasku posjetitelja u zgradu Hrvatske narodne banke, s obzirom na njezinu funkciju, prethode odgovarajuće sigurnosne procedure. Molimo vas za razumijevanje i strpljenje te da u zgradu ne unosite velike torbe i naprtnjače, kako bi se spomenute procedure odvijale što jednostavnije i brže.

Prijave su moguće putem registracijskg linka, najkasnije do četvrtka 2.11.2023. do 16 sati.

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Posted in: