Terenska nastava Međimurje

Krajem listopada, točnije 27. i 28.10.2022. naši studenti sudjelovali su zajedno sa sedam visokoškolskih institucija na terenskoj nastavi u Međimurju. Sudionici su osim Libertasa bili: Fakultet turizma i ruralnog razvoja iz Požege, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Fakultet za turizem Univerza v Mariboru, Visoko gospodarsko učilište Križevci, Ekonomski fakultet u Osijeku, Međimursko veleučilište Čakovec, te Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije. Znači ukupno 48 studenata i 12 mentora (nastavnika).

Zanimljivost odabira cilja putovanja je činjenica kako se povodom Dana hrvatskog turizma u Šibeniku ove godine, Međimurje proglasilo destinacijom godine u kategoriji najuspješnije destinacije održivog turizma (inovativna i pametna destinacija). Uz ovo priznanje u Međimurje je stiglo još jedno i to Termama Sveti Martin koje su proglašene najboljim wellness hotelom u Hrvatskoj. Stoga se cilj putovanja izvrsno nadopunio sa nagradama koje su osvojene u ovoj kontinentalnoj turističkoj destinaciji.

Terenska nastava je trajala ukupno dva dana. Prvog dana studenti su imali organizirane obilaske sljedećih lokacija:

Na svakoj lokaciji prezentirane su aktivnosti od strane domaćina.

Drugog dana organizirala se radionica gdje su studentima dodijeljene teme lokacija kako bi ih analizirali i predložili poboljšanja. Studenti Libertasa valorizirali su potencijal hotela i toplica „Terme Sveti Martin“.

Aktivni rad studenata će nastaviti u sljedećih 20- tak dana a koji će rezultirat stručnim člankom koji će se prezentirati na 3. Međunarodnoj znanstveno-stručnoj konferenciji za razvoj ruralnog turizma RRT 2022. (https://vimal.hr/konferencija). Konferencija pod nazivom „Edukacija kao ključni faktor održivog i odgovornog razvoja ruralnog područja“ održati će se 24. i 25. 11. 2022. godine u Međimurskoj županiji. Upravo prvi dan konferencija je predviđen kao studentska konferencija na kojoj će studenti prezentirati svoj konačan rad. Tijekom izrade stručnog članka našim studentima će aktivnu pomoć pružati mentor (predmetni nastavnik) od strane znanstvene institucije, te predstavnik za marketing Terma Sveti Martin, od strane poslovnog subjekta.

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Posted in: