Saznaj kako nam je bilo na 17. sveučilišnom planinarenju

Na Libertasu usvajamo nova znanja, ali i osvajamo nove vrhove, a  tome svjedoči  17. sveučilišno planinarenje na dvije najveće točke  planine Učke. Subota, 13. listopada 2021. bila je rezervirana za suočavanje s vrhovima Knezgrad i Vojak, a u nastavku teksta saznaj kako je protekao ovaj izazov.

Zajedno s dragim kolegama iz Visoke škole za financijski menadžment  RRiF pod vodstvom iskusnog vodiča i dva suvodiča uspon prema vrhovima Učke krenuo je iz Lovrana. Iako je vremenska prognoza najavljivala kišne oblake na području uspona, iskusne oči i dobar osjećaj vodiča govorio je suprotno- da kiše ipak neće biti. Pokazalo se to dobrom procjenom, iako je postojao i plan B za slučaj da prognostičari budu u pravu.

Specifičnost ovog planinarskog izleta predstavlja ukupni uspon viši od 1600 metara i to počevši od nule, preko Knezgrada (na 612 metara nadmorske visine) pa sve do vrha Vojak (na 1401 metar nadmorske visine). To je iznimni kondicijski napor jer, iako nije bilo tehnički prezahtjevnih dionica, uspon je cijelim putem dosta strm.

Kako to običaj i nalaže, na oba obiđena vrha fotografirali smo se s našim zastavama. Za uspomenu i dugo lijepo sjećanje na još jedan predivan dan u odličnom društvu proveden u prekrasnom ambijentu iznimnih prirodnih ljepota Hrvatske.

Ako želiš ojačati snagu svojeg  tijela i volje te svladati zapreke ispred sebe prihvati izazov i pridruži nam se na sljedećem  planinarskom izletu! I dalje se dvoumiš? Onda pregledaj kompilaciju fotografija ovdje  i doživi dašak sjajne atmosfere.

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Posted in: