Održano 20. sveučilišno planinarenje

Prema planu, u subotu 11. 6. 2022. godine održali smo 20. sveučilišno planinarenje, a ovaj puta smo posjetili Grobničke Alpe (Hahliće) nedaleko od Rijeke. 

I ovaj puta gotovo sve nam je išlo od ruke, pa je tako i prognoza vremena bila sasvim solidna (najavili su nam nešto vjetra a prognoza se i ostvarila, ali mi smo bili jači i od bure!).
Imali smo poprilično „opaki“ plan jer smo si zacrtali da ćemo obići čak 4 vrha i to: Suhi vrh, Fratar, Dnić i vrh šarmantnog imena Ćunina glava. I najbolje od svega je to što smo cjelokupni plan izleta u potpunosti realizirali! 

Uspjeh nam je tim više veći jer smo sve napravili u predviđenom vremenu, a usponi prema vrhovima uopće nisu bili lagani već tehnički i kondicijski poprilično zahtjevni. Ali, sve se može kada se okupi kompaktna i hrabra ekipa koja ne štedi znoja u cilju realizacije zajedničkih ciljeva. Velika je sreća i to što se u blizini nalazi planinarski dom Hahlić koji nam je omogućio okrijepu u jelu i piću. 

U stvari, radilo se o moćnoj kružnoj turi koja je bila obilježena sa dva djela. Prvi dio je uključivao sam dolazak do planinarskog doma, a do njega nam je trebalo nešto manje od dva sata hoda po vjetru. Kada smo stigli u dom, malo smo se odmorili i krenuli na drugi dio, samu kružnu turu koja je uključivala sva četiri vrha. Za to nam je trebalo dodatnih 4 sata hoda po nepristupačnom terenu na kojem je bilo dosta kamenih predjela gdje se trebalo pomoći i rukama kako bi se napredovalo. Nije bilo lako, ali smo imali dobru motivaciju. Trebalo se popeti na Ćuninu glavu, a  to nam je bio zadnji vrh. Dakako da smo se stalno smijali činjenici na koji ćemo se to vrh na kraju popeti, ali to nam je očito dalo dodatne „force“. 

Kada smo uspješno savladali sve uspone i silaske, te se poslikali na svakom vrhu, a oni koji skupljaju planinarske žigove obavili svoju planinarsku strast,  bilo je vrijeme za kraći odmor i silazak prema autobusu. Namučio nas je i taj zahtjevni silazak, ali ništa nema cijene za činjenicu da kada se osvrneš iza sebe, da visiš gdje si sve bio i što si sve prošao. 

Prezentacija sa izleta je dostupna na ovoj poveznici 


Ovo je bio posljednji sveučilišni planinarski izlet u ljetnom semestru 2021./2022. akademske godine.

Pred nama su sada ispitni rokovi te ljetna stanka.

A onda čekaju nas nova planinarska uzbuđenja za koje već imamo gotove okvirne planove. 

Informirajte se o našim budućim destinacijama i prijavite na izlete!

Sretno na ispitima! 

Ivor Altaras Penda 

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Posted in: