Najava 21. sveučilišnog planinarenja: 30. rujna – 2. listopada 2022.

Drage studentice i studenti, poštovane kolegice i kolege,

 

ovo što smo pripremili za vas je čisti spektakl! Prava senzacija!  

Idemo na najviši vrh Bosne i Hercegovine, plus još mnogo, mnogo dodatnih sadržaja. ☺ 

Dvotisućnjak Maglić (2386 m) nalazi se na samoj granici između Bosne i Hercegovine i Crne  Gore. Osim što je najviša, Maglić se smatra, doduše uz veliku konkurenciju, i najživopisnijom  planinom BiH i to poglavito zbog pogleda koji se pružaju sa ove planine, ali i činjenice da se  u njezinom podnožju (ali u drugoj državi, Crnoj Gori) nalazi Trnovačko jezero koje je  svjetski poznato zbog svog srcolikog oblika. 

Uspon (kružna tura) na Maglić počinje u zaselku Prijevor gdje se ujedno nalaze tzv. katuni  (male seoske kućice) gdje ćemo noćiti i to na 1667 metara nadmorske visine. Sam uspon je  strm i zahtjevan, a i spust je poprilično težak zbog dugotrajnog i izraženog sipara. Zbog toga  je iznimno važno imati svu navedenu planinarsku opremu! No, uloženi trud se itekako isplati  jer su doživljaji jedinstveni.  

Okvirni plan je slijedeći: prvi dan ćemo nakon vožnje posjetiti Perućicu, prašumu na najvišoj  nadmorskoj visini u cijeloj Europi. Drugi dan nam je na redu kružna tura na Maglić i  Trnovačko jezero, a treći dan našeg putovanja obići ćemo Nacionalni park Sutjeska, te ćemo  u povratku za Zagreb svratiti na poznate ćevape u samom središtu Sarajeva (Baščaršija).  

Dakle, čekaju nas tri ispunjena dana po Bosni i Hercegovini i djeliću Crne Gore. Izlet se klasificira kao K2/T3 (objašnjenje: https://www.zagreb-matica.hr/klasifikacija-izleta). 

Kao što smo rekli, radi se o trodnevnom izletu koji će se održati od petka do nedjelje, 30.  rujna. – 2. listopada 2022. godine.

Prijave molim što prije, a najkasnije do 15. rujna 2022!!! na: ivoraltaras@gmail.com


Kompletan program izleta sa svim detaljnim informacijama i načinima prijave nalazi se na poveznici!

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email