Najava putovanja – Mosor – travanj 2024

Drage studentice i studenti, poštovane kolegice i kolege,

pred nama je jedan pravi „bombončić“ od putovanja i to na jednu od najljepših, ali i najzahtjevnijih lokaliteta u Republici Hrvatskoj – Mosoru.
U planu nam je obići središnji, i po mnogima, najljepši dio Mosora, što uključuje čitav niz vrhova kao što su Veliki Kabel (1339 m), Vickov stup (1325 m), Ljubljan (1262 m) i Sv. Jure (1319 m). Valja napomenuti da iako je po visini nešto niži, Mosor je u mnogo čemu zahtjevniji od obližnjeg i višeg Biokova.

Mosor je tipična srednjodalmatinska i krška planina iznimno zanimljive morfologije s nedostajućim izvorima vode, ali bogatog biljnog i životinjskog svijeta, koja se proteže od Splita na zapadu do ušća rijeke Cetine na njezinom istoku. Sa Mosora pogled „puca“ na gotovo sve otoke splitskog akvatorija, sam Split, ali i na dobar dio dalmatinske Zagore u zaleđu.

Putovanje se klasificira kao K3/T2 (kondicijska/tehnička zahtjevnost) a više detalja o ovoj klasifikaciji možete pronaći na poveznici.

Dakle, radi se o trodnevnom putovanju koji će se održati od petka do nedjelje, 12. – 14. travnja 2024. godine.

Detaljne informacije i  plan putovanja dostupni su ovdje


Prijave molim što prije, a najkasnije do 1. travnja 2024.!!! na mail: ivoraltaras@gmail.com, putem WhatsApp grupe „Libertas“, ako ste njezin član ili u vrijeme konzultacija (petkom u 16:30, kabinet 5 na 1. katu) uz prethodnu najavu.

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email