Novi termin 13.04. – EU projekt PainOmics: Proučavanje bioloških markera uključenih u razvoj kronične križobolje

Pozivamo sve studente i djelatnike Libertasa na sudjelovanje u europskom projektu PainOmics – proučavanje bioloških markera uključenih u razvoj kronične križobolje.

PainOmics je kolaborativni multidisciplinarni istraživački projekt koji uključuje kliničke, akademske i industrijske znanstvenike Europe, SAD-a i Australije iz “OMICS” područja (genomike, epigenenomike, glikomike, aktivomike i farmakogenomike), a čiji je cilj ustvrditi nove dijagnostičke i prognostičke biomarkere povezane s prijelazom akutne u kroničnu križobolju kao i ciljna mjesta za terapijsku intervenciju. Hrvatski partneri su su dvije zdravstvene i znanstvene ustanove s međunarodnim ugledom, Specijalna bolnica Sv. Katarina i Genos .d.o.o.

Zašto sudjelovati?

Kronična bol je svjetski zdravstveni problem, koji prema podacima Svjetskog udruženja za istraživanje boli (International Assosiation for Study of Pain – IASP) pogađa 10-55% svjetske populacije. Kronična križobolja pripada najučestalijima medicinskim problemima svakodnevnice u zapadnim zemljama te je uzrok porasta invaliditeta, neizostavnih bolovanja i popratnih visokih ekonomskih troškova.

Vaše sudjelovanje u projektu pridonosi rješavanju tih problema.

Stanje osoba koje sudjeluju u projektu nastaviti će se besplatno pratiti u Sv. Katarini putem specijalistčkih pregleda i u budućnosti.

Tko može sudjelovati?

Sve osobe koje imaju problema s križoboljom mogu se predbilježiti na sudjelovanje na arubesa@libertas.hr. Jedini uvjet je da križobolja traje u periodu od 2 do 8 tjedana (ne više).

Kako sudjelovati?

Uz prethodnu prijavu (mail na arubesa@libertas.hr) dođite na kratko uvodno predavanje specijalista iz Specijalne bolnice Sv. Katarina koje će se održati 13.04. u 10:15 sati u dvorani 9A. Nakon predavanja slijedi individualni pregled i vađenje krvi.

PainOmics2

PainOmics1

Podijelite s prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Posted in: